Wednesday 14 March 2012

Sistemul audio in Windows 7

Desi este aproape cel mai nou sistem de operare si Windows 7 are lipsurile sale in materie de sistem audio

Un calculator fara un sistem audio decent este un calculator schiop. O masina fara un subwoofer auto violent este o masina incompleta. Daca in al doilea caz acesta va prinde viata datorita dispozitivului audio cu care v-ati dotat masina, in primul caz veti depinde si de componenta software. Cum in ultimul timp, majoritatea utilizatorilor au trecut la sistemul de operare Windows 7 ne vom axa in cele ce urmeaza pe aceasta varianta.

 

Solutie rapida pentru Windows 7

Merita sa faceti tranzitia catre Windows 7 chiar si numai pentru redarea materialelor multimedia: sistemul ruleaza cu usurinta toate formatele standard importante cum ar fi MP4 si toate filtrele video integrate folosesc accelerarea hardware a placii grafice. Din pacate, Windows 7 este mai dificil de configurat deoarece toate aceste filtre ruleaza in interfata Media Foundation si sunt utilizate preferential. Filtrele Direct Show cum ar fi ffdshow nu au nicio sansa. In acest fel, decizia este clara inca de la inceput: fie folositi Media Foundation, fie renuntati cu totul la aceasta tehnologie.

Daca alegeti Media Foundation, atunci veti avea mai putin de lucru si veti putea rula apreoape tot, cu exceptia catorva cazuri speciale. In primul rand deschideti Windows Media Player si bifati „Turn on DirectX Video Acceleration for WMV files” de la „Tools | Options | Performance”. Nu mai trebuie sa faceti nimic in legatura cu formatele video, insa ii lipseste formatul MKV, care este forte important. Descarcati Divx-Plus de la adresa www.dvx.com. , deoarece pachetul are in acest moment singurul filtru MKV bazat pe Media Fuondation. Ar trebui sa fiti online pentru a instala filtrul. In timpul instalarii, fiti atenti la componentele pe care le alegeti. Aveti nevoie doar de „DivX Plus Codec Pack”; celelalte nu va sunt de ajutor.

 

Codecurile si filtrele lipsa

Pentru ca sistemul audio sa functioneze ireprosabil  va trebui sa adaugati si formatele Dolby AC3 si DTS. Ambele sunt disponibile in Windows 7 pentru redarea DVD-urilor si a discurilor Blu-ray si acest lucru doar in Windows Media Centre. Puteti schimba aceasta situatie cu ajutorul lui AC3Filter. De la ac3filter.net, daca veti activa in timpul instalarii una din variantele pe 32 sau pe 64 de biti ale componentei ACM Driver, veti putea folosi filtrele AC3 si DTS ale Microsoft si in celelalte formate multimedia – cel putin in Windows Media Centre.  Daca preferati alt player, va trebui sa selectati tot atunci si filtrul AC3Filter. Pentru formateleOGG si FLAC, veti gasi codec-uri gratuite la adresa xiph.org.

Daca doriti sa vizionati filme cu subtitrari, este ceva mai complicat. Va trebui sa treceti inapoi la tehnologia DirectShow, iar ca o consecinta a cestui fapt, va trebui sa intrati in posesia variantei adecvate a bibliotecii AVFilter.

Opriti Media Foundation si instalati doar DirectShow daca doriti ca Windows-ul sa ruleze orice format. Aceasta se intampla mai rapiddaca gasiti o colectie de codec-uri care a fost creata special pentru acest caz: pack-ul Shark007 este disponibil la shark007.net. Dar inainte de a-l instala, dezinstalati toate codec-urile freeware pe care le aveti instalate pe sistem.

 

Media Centre ca player universal

In primul rand, Media Center ca unitate centrala de redare nu dispune de toate functiile importante: cu ajutorul plug-in-ului Media Control optimizati setarile de imagine si schimbati coloana sonora, precum si subtitrarile in timpul redarii. Acum puteti profita de pricipalul punct forte al Media Center-ului: conexiunea la internet va usureaya accesul la mai multe materiale multimedia in plus fata de melodiile si filmele de pe hard disk. Din sistemul vostru de boxe se pot revarsa acum mii de posturi de radio.


amplificator nad, amplificator nad

No comments:

Post a Comment