Friday 23 March 2012

Calculatoare sh pentru elevi

Sfaturi pentru achizitionarea primului calculator sh

In ziua de azi calculatoarele sunt o necessitate. Nu ai calculator si nu sti sa utilizezi o astfel de minune a tehnicii moderne, pentru piata muncii esti inexistent. Astfel, mai ales parintii, se vad, mai devreme sau mai tarziu, nevoiti sa achizitoneze un PC. Iar acestia, odata ajunsi in fata acestei decizii de cele mai multe ori cedeaza in favoarea comoditatii, cumparand un calculator complet dotat de la cel mai apropiat supermarket. Chiar daca aceste oferte sunt avantajoase financiar ele palesc in fata pietii calculatoarelor second hand, o piata dinamica, in crestere exponentiala.

 

Calculatorul perfect pentru cel mic

Orice achizitionare a unui obiect electrocasnic presupune o informare prealabila. Mai intai, cea interna, care va raspunde la intrebari legate de necesitatea propriu zisa, mai exact: nevoile punctuale care vor trebui satisfacute de acest nou dispozitiv. Avand in vedere ca PC-ul se va adresa in special celor mici, este normal ca sa primeze necesitatile educative. Ce presupun acestea? In primul rand conexiune la internet. Dar aceasta nu este conditionata de performantele calculatorului. Apoi, aplicatiile de tip office care din nou nu vor fi o corvoada pentru PC. Si atunci, de ce am face un efort financiar pentru a achizitiona o configuratie cat mai performanta? Unii vor spune ca singurul domeniu de viitor pentru copii lor ramane IT-ul si, in consecinta, vor sa se asigure ca celor mici nu le va lipsi nimic in drumul lor spre acest deziderat. Ei bine, acestia se inseala crezand ca o astfel de strategie va fi cea castigatoare. Le readucem aminte ca, cel putin la acest moment  doar jocurile vor fi cele care vor cere configuratii din ce in ce mai performante. Si este greu de crezut ca odata porniti pe aceasta panta, cei mici se vor orienta si spre acele aplicatii care cer intr-adevar resurse sporite. Devine din ce in ce mai improbabil ca acestia sa fie atrasi de editare foto-video, de grafica sau chiar proiectare, domenii care necesita PC-uri performante.

 

Un nu hotarat calculatoarelor ieftine

Dar care este atunci strategia castigatoare? Nu exista o reteta salvatoare din toate punctele de vedere, cum nu putem considera banii ca singurul criteriu in cumpararea unui calculator. Primul pas este consiliul de familie, unde vocea celui mic va trebui sa aiba cel putin aceiasi greutate ca cea a adultilor. Impreuna vor trebui sa decida ce anume doresc. Trebuie insa sa constientizeze ca, desi la inceput pare suficient un calculator second hand, fara mari veleitati tehnice, in scurt timp acesta isi va arata limitele, transformandu-se intr-o permanenta sursa de frustrare. De aici reiese si prima regula: nu optati pentru un calculator ieftin, dar cu componente perimate. Trebuie sa aveti in vedere ca posibilitatile de updatare a unui astfel de PC sunt daca nu inexistente, foarte limitate.

 

Priviti in perspectiva

Chiar daca optati pentru un calculator sh, incercati sa aveti in vedere o updatare a sa ulterioara, cand bugetul va va permite. Aceasta inseamna ca placa sa de baza trebuie sa fie un model cat mai recent. Aceasta va va permite apoi sa scimbati placa video cu una mai performanta, sa mai adaugati memorie RAM si chiar sa schimbati procesorul cu unul mai performant. Dar astfel de calculatoare sh sunt o marfa rara. Ele trebuie vanate cu obstinatie, necesitand timp si rabdare. A doua regula: studiati si urmariti piata calculatoarelor second hand inainte de a lua decizia de cumparare.


calculatoare sh, calculatoare sh

No comments:

Post a Comment