Friday 23 March 2012

Costume carnaval la gradinita

Una dintre cele mai importante etape ale vietii copilului dumneavoastra este cea legata de anii petrecuti in compania colegilor de la gradinita. Chiar daca in primele zile ar putea exista cateva probleme de adaptare, normale de altfel datorita schimbarii mediului familial si a existentei unui program pe care copilul trebuie sa-l respecte, zilele si anii care vor urma vor fi plini cu impresii deosebite, care il vor marca intr-un mod placut si care ii vor consolida deprinderile si comportamentul in societate.

Este momentul in care copilul va realiza primele sale contacte de socializare si va da piept cu primele reguli simple despre cum trebuie sa se comporte in colectivitate. Jocurile si antrenamentul zilnic in activitati diverse il vor pregati cu fiecare zi care va trece pentru marele pas catre prima sa zi de scoala.

In cadrul activitatilor care marcheaza finalul unui an de pregatire la gradinita, cea mai asteptata este serbarea de sfarsit de an. Este un moment pentru care se vor face pregatiri inca din timpul anului, iar o solutie cu totul inedita ar putea fi organizarea unei serbari carnaval.

Prin grija educatorilor si cu complicitatea pozitiva a parintilor se poate recurge la solutia de inchiriere costume carnaval pentru punerea in scena a unei adevarate petreceri. Tema serbarii se va putea alege a fi comuna, sau se poate reucurge la inchiriere costume dupa placul fiecaruia dintre copii. Parintii vor putea discuta si explica copiilor inca de acasa despre serbarea care urmeaza si le vor putea prezenta mai multe variante din care copiii vor putea alege un costum serbare preferat.

Toti copiii vor trebui sa poarte aceste costume carnaval pentru a putea intra in tema petrecerii. In situatia in care din diferite motive nu se va putea gasi un costum potrivit sau din oricare alte motive ar putea exista copii care nu pot imbraca un costum carnaval copii, exista posibilitatea confectionarii la comanda a unui model anume sau se va putea recurge la inchiriere costum carnaval cu concursul tuturor parintilor si chiar a educatorilor din gradinita.

Niciunui copil nu i se poate refuza dreptul la bucurie, indiferent de situatia sa sociala, drept pentru care niciun efort nu este prea mare pentru a aduce zambetul pe chipul unui copil.

Odata puse la punct toate aceste detalii legate de costume serbare pentru copii, se poate recurge chiar la cooptarea mamicilor in a participa si ele la petrecere. Acestea ar putea alege prin inchiriere diferite costume femei pentru carnaval care vor ajuta la integrarea adultilor in jocul serbarii celor mici.

Pentru definitivarea costumatiei pentru carnavalul copiilor, accesoriile sunt la fel de impotante ca si un costum carnaval. De la peruci la ochelari si de la palarii pana la machiaje speciale pentru punerea in scena a personajelor intruchipate prin aceste costume carnaval, toate contribuie la farmecul de neegalat al intregului demers.

Piesa de rezistenta a acestei petreceri mascate, ar putea-o reprezenta aparitia unei mascote costumate, care va surprinde si mai placut copii aflati deja in toiul petrecerii. costumul acestui personaj in marime naturala va putea fi purtat de catre un parinte sau de un angajat al gradinitei.

Pentru reusita acetei petreceri de sfarsit de an este necesar ca pregatirile sa incepa intr-un timp rezonabil in ideea asigurarii unui costum carnaval pentru toti participantii. Varsta copilui pentru participarea la o astfel de petrecere este importanta pentru intelegerea faptului ca totul este un joc. De aceea pentru copiii de gradinita din grupele mici, parintii trebuie sa aiba discutii in particular cu acestia pentru a-i pregati in intelegerea momentului care urmeaza. Se va putea recurge la prezentarea cu ajutorul calculatorului a unor costume carnaval costum-cufarulfermecat, pentru familiarizarea copilului cu ideea constumarii pentru serbare.


inchiriere costume, costume carnaval

No comments:

Post a Comment