Wednesday 21 March 2012

Hidrofor cu ghinion…

Intr-una din zile, pe când stăteam la umbra răcoroasa a unui copac din curte, îl vad pe vecinul nostru, Emil, intrând pe poarta. Expresia lui nu e una tocmai optimista, ba pare supărat chiar…Mă ridic si merg spre el. mă saluta si începem sa vorbim. Zice ca hidroforul i s-a stricat azi-noapte ÅŸi că încă de dimineaÈ›a lucrează la el. A chemat si un instalator si de atunci trudesc la el. In final, fiind chiar dezgustat de tot, spune ca mai degrabă îÅŸi cumpără altul decât sa mai muncească atât la cel vechi.

La scurt timp, intra si tata pe poarta si vine spre noi. Nea Emil ii spune si lui povestea si zice ca motivul pentru care a venit este ca vrea sa se uite puÅ£in la hidroforul nostru înainte de a-si lua altul, sa vadă al nostru ce caracteristici are. Tata pune pe masa cumpărăturile cu care venise si coboară in groapa de langa fântână impreună cu nea Emil. Cobor si eu cu ei, intrucât sunt chiar curioasa de tot. Odată acolo, tata începe a-i spune omului in linii generale cat de performant este hidroforul nostru si care-i sunt capacităţile. Ii spune de viteza si volumul de apa aspirat pe minut, de cat de mult curent consuma, de când îl are, daca i-a făcut vreo problema pana acum si alte lucruri asemănătoare pe care orice om vrea sa le È™tie atunci când plănuieÈ™te sa-si cumpere un hidrofor nou. La final, tata se declara mulÈ›umit de hidrofor si ii recomanda si lui nea Emil sa-si cumpere tot din aceasta marca, întrucât noi avem hidroforul de aproape È™apte ani si nu s-a stricat niciodată. Nea Emil zâmbeÈ™te si spune ca se gândeÈ™te tot mai mult sa facă precum i-a sugerat tata: sa-si cumpere la fel. Spre sfârÈ™it, ieÈ™im din groapa si tata îl întreabă ce s-a întâmplat cu hidroforul său de nu mai merge.

Nea Emil răspunde ca la început nu È™tia nici el care e motivul defecÈ›iunii sale dar mai apoi, când a chemat instalatorul si l-au demontat, au văzut ca valva de sub capacul de plastic al bazinului era spartă. Poate nici asta nu ar fi fost o certitudine dar când au apăsat pe ea, in loc de aer a ieÈ™it apa si atunci le-a fost clar ca valva e problema. Pe langa asta, au observat si o oarecare uzura a pereÅ£ilor interiori ai bazinului si văzând toate acestea defecte, nea Emil s-a decis sa cumpere altul nou decât sa-l mai peticească pe cel vechi. „ Daca te zgârceÈ™ti unde nu trebuie, vei si plăti pe măsura” spune el cu un surâs timid pe buze. Tind sa-i dau dreptate, mai ales ca e vorba de un hidrofor. Nu se È™tie cat te poate tine si mai apoi când îÈ›i e lumea mai draga, te poate lăsa. AÈ™a este si sunt de acord. Ca atare, nea Emil e decis: va merge la magazin si îÅŸi va cumpăra unul nou. Cel puÈ›in, aÈ™a È™tie ca are o unealta „proaspăta” in curte.


pompa submersibila, hidrofor

No comments:

Post a Comment